Muziek naar de top

Muziek is een van de belangrijkste dingen voor mij. Er is geen moment op de dag dat ik zonder muziek aan het werk ben. Als het stil is in de auto word ik knettergek en zelfs tijdens het hardlopen heb ik een opbeurend deuntje in mijn oren nodig. Muziek maakt namelijk alles mooier. Ik heb wel 1000 nummers waar een herinnering aan kleeft. Wanneer ik deze liedjes hoor, herleef ik ze allemaal iedere keer opnieuw. Mijn tocht door de Australische Outback bijvoorbeeld, die ik samen met een vriendin in twee weken met camper en slechts 3 cd’s heb overleefd. Mika en Sheryl Crow staan voor mij voor altijd gelijk aan die fantastische reis door Ozzy. Zo staat Jamie Woon gelijk aan mijn reis door Thailand, Acda en de Munnik herinneren mij aan mijn tijd in het ziekenhuis na mijn scooterongeluk en moet ik bij Zucchero terug denken aan mijn scriptietijd, omdat ik Zu&Co helemaal heb platgedraaid tijdens al die uren onderzoek. Kortom, muziek doet veel met mij!

De muziek naar de top

In mijn voorbereiding voor de trip de Kilimanjaro op was ik dus mooi even 1 ding vergeten: een playlist! We zitten natuurlijk 7 dagen op een berg, volledig afgesloten van de rest van de wereld. Ik had dus wel spelletjes en boeken in mijn tas gestopt om verveling tijdens de avonden te voorkomen, maar over muziek had ik dus helemaal niet nagedacht.Al helemaal niet bij het feit dat streamen op Spotify natuurlijk helemaal niet werkt daar in the middle of nowhere. Zeven dagen wandelen in complete stilte is niet te doen! Gelukkig ben ik nog ruim op tijd natuurlijk en heb ik nog een week om voldoende playlists offline beschikbaar te maken, zodat ik zeven dagen lang nieuwe herinneringen kan gaan maken aan de hand van die muziek.

Inmiddels staat Ed Sheeran op mijn lijst, maar om eerlijk te zijn wil ik mijn oude herinneringen niet ‘overschijven’. Jamie Woon en Sheryl blijven dus thuis. Dat betekent dat ik een hele nieuwe playlist nodig heb om die top te bereiken. En daar kan ik jouw hulp wel bij gebruiken. Ik ben enorm benieuwd welke muziek jullie inspireert, emotioneert en opvrolijkt. Welke muziek zou ik nou echt op mijn playlist moeten zetten? Welke muziek denk jij dat mij naar die top gaat helpen?

Tips?

Je snapt het, ik ben in desperate need van tips! Ik heb nog zeven dagen om dé perfecte playlist samen te stellen, dus kom maar door! Stuur me een berichtje, laat een comment achter onder deze blog of op social media! Dan deel ik mijn muzikale herinneringen van de berg met jullie zodra ik weer veilig, en vol nieuwe ervaringen, op Hollandse bodem sta.