D1 Sports Headset

Als ik ga hardlopen ga ik nooit de deur uit voor ik al mijn accessoires bij de hand heb: sleutels, telefoon en mijn oortjes. Vooral die laatste zijn van belang, al kom ik uiteraard ook niet ver zonder die eerste twee. Maar er is één ding zo belangrijk aan die oortjes: zonder koptelefoon, geen muziek. En voor mij is hardlopen zonder muziek echt geen optie. Als ik ga, dan ga ik vooral lekker op de beat van een uptempo nummertje. De hardlooplijsten op Spotify zijn mijn beste vriend. Maar waarschijnlijk herken je mijn grote irritatie ook bij jezelf: wanneer je een beetje zweet, dan plakken die draden van je koptelefoon zo aan je lijf (NIET LEKKER) en als het echt heel erg is, dan drijven die oordopjes gewoon uit mijn oren. Ik krijg ze dan met geen mogelijkheid terug geplakt in mijn oren met als gevolg dat ik óf met mijn handen aan mijn oren loop (niet handig) óf zonder muziek moet lopen (geen optie). Dus toen ik de vraag kreeg of ik de D1 Sports Headset een wilde testen, was ik een en al oor! Tijd voor een testrondje met een draadloze headset!

De eerste voordelen van de D1 Sports Headset

Nou moet ik er eerlijk bijzeggen: ik ben kritisch. Muziek is echt belangrijk voor mij. Want hoe graag ik ook mét muziek loop, als de kwaliteit niet okee is, dan loop ik toch echt liever zonder. De koptelefoon is dus aan een zeer kritische test onderworpen door mij, maar tevens ook geslaagd! Voor mij is deze headset een blijvertje. Mijn eerste twee grote ergernissen waren namelijk direct verholpen: geen draden aan mijn plakkerige lijf (wat natuurlijk nog net een beetje plakkeriger is tijdens deze warme dagen). En zelfs als de zweetdruppels van mijn kin druipen (zie foto) vallen de dopjes niet uit mijn oren. Eigenlijk heb ik gedurende mijn hele training niet gemerkt dat de headset op mijn hoofd zat. Afgezien van dat er muziek in mijn oren schalde natuurlijk.

Maar dan natuurlijk de grote hamvraag: hoe was het geluid? En eerlijk is eerlijk, het geluid was geen extreem goede sound, zoals ik de muziek in mijn woonkamer zou willen horen, maar ondanks dat toch ver boven mijn verwachting. De bluetooth verbinding was simpelweg goed. Geen storingen! Het volume is heel eenvoudig te regelen op de oortjes zelf en ook het zappen tussen de nummers kun je hiermee regelen. En dat maakt dat deze koptelefoon wat mij betreft echt zeer geschikt is voor het sporten. En omdat er een regenbescherming bij geleverd wordt, kun je de oordopjes dus ook gebruiken tijdens een regenbui. Geen excuus meer om een hardloopsessie af te lassen door de regen dus 😉

Nog meer pluspunten

De headset is compatibel met vele apparaten, waaronder iPhone, iPod, iPad, Samsung Galaxy smartphones en tablets, HTC, Nokia, Sony en Huawei. De verbinding met mijn iPhone was zo gemaakt en na het hardlopen ook heel simpel weer verbroken. De headset onthoudt gelukkig wel het gekoppelde apparaat, dus toen ik voor de tweede keer met de headset op pad ging, waren we binnen enkele seconden up and running.

Nog een enorm pluspunt aan deze bluetooth headset is dat je ermee kunt bellen. Het geluid is verrassend goed. Wederom beter dan mijn verwachtingen. En de batterijduur is ook echt prima. Je kunt tot zo’n 6 uur muziek luisteren, wat het een fijne headset maakt voor bijvoorbeeld marathonlopers. Maar ook kun je tot 8 uur bellen met deze headset. Al moet ik zeggen dat ik dit nog niet in real live getest heb 😉 Wat overigens natuurlijk erg leuk is voor de kleurtjesfans onder ons is dat D1 Sport headset is verkrijgbaar in koraal roze, neon geel, zwart en wit.

Je kunt deze D1 Sports Headset van Avanca kopen voor 59,95 euro. Wat mij betreft een goede prijs voor een gadget die vanaf nu standaard mee gaat tijdens mijn rondjes rennen!

Winnen!

Omdat we zo enthousiast verloten we één D1 Sports Headset die beschikbaar is gesteld door HDPHNS! Wil jij deze bluetooth headset winnen? Laat ons dan op Facebook weten waarom we de D1 Sports Headset naar jou moeten opsturen!

Avanca-D1-Sports-Headset-content-package