Rode vlekken

Mijn huid is nou niet echt dat je zegt perfect. Al sinds ik me kan herinneren heb ik een extreme jeuk, waardoor ik vaak letterlijk het vel van m’n benen krab. Als het koud is breekt de huid bijna van m’n handen, zo droog als het dan wordt en bij stress krijg ik last van eczeem. Gelukkig heeft mijn huid ook positieve dingen hoor! Ik heb bijvoorbeeld zelden puisten en mijn eelt laat gewoon vanzelf los, daar hoeft geen pedicure aan te pas te komen! Vet handig! En ik heb natuurlijk sproeten! Iets wat voor mij nooit bij mijn persoonlijke schoonheidsideaal hoorde, maar voor een groot deel van Nederland zit dat schijnbaar toch anders… Dus tja, lucky me! Ik heb sproeten!

Nooit ongestraft

Uiteraard kan ik prima leven met die huid, maar er zijn momenten dat ik em kan vervloeken. Zoals de afgelopen twee weken bijvoorbeeld! Ik was nogal druk op werk, toewerkend naar mijn vakantie. Drie weken piep ik er tussenuit, dus alles moest op en top geregeld zijn voor mijn collega’s tijdens mijn afwezigheid. Dan komt het wel eens voor dat ik een uurtje extra werk, of me net even iets drukker maak dan ik me normaalgesproken zou maken. En dat gaat bij mij nooit ongestraft!

Het begon twee weken geleden met een klein rood vlekje op mijn kin, de eerste tekenen dat ik rustiger aan moest gaan doen. Maar in plaats van minder te stressen, pakte ik de crème erbij en smeerde er op los. Weg met die stomme vlekken! En dat lukte natuurlijk niet! Een vlek werd al snel twee vlekken en twee vlekken veranderde binnen no time in een volledige rode vlekken parade in mijn gezicht!

Lessen uit het verleden

Ongeveer een jaar geleden zat ik in hetzelfde schuitje: Marijke en ik gingen op reis naar Indonesië en om dat mogelijk te maken heb ik me ook helemaal kapot gewerkt. Die vakantie was toen zeer welkom, maar daarna hield het harde werken en het stressen niet op en voor ik het wist had ik zomaar een burn out! Als ik een ding heb geleerd van vorig jaar, dan is het wel dat ik moet luisteren naar mijn lijf en dat ik vooral niet toe moet geven aan stress! Waardevolle lessen uit het verleden, maar ja… Om dat nou in de praktijk vast te houden, dat is best lastig!

Uiteindelijk ging ik met een bek vol rode vlekken het vliegtuig in. Moe en nog een klein beetje gestresst. Maar het fijne aan mijn vakantie is, dat dit alles nooit lang kan duren! Ik zit nu namelijk lekker in Sri Lanka. Een land waar het klimaat optimaler is dan optimaal voor mijn huid en waar de mensen enorm relaxed zijn, zodat mijn stresslevel sneller daalt dan met welke mindfulness cursus dan ook! Ik ben er pas 4 dagen nu en mijn vlekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Mijn benen zijn herstellende en mijn wallen zijn zo goed als foetsie!

Komende weken moet ik verplicht genieten! Geen stress en iedere dag komt zoals hij komt! Het is een missie die gaat slagen, want iets anders kun je hier niet. Mocht ik nou over een tijdje weer gaan stressen, volgens mij moet ik dan gewoon weer een ticket boeken deze kant op! Ain’t no place like Azië!