Mijn vorige 52Challenge, waarin ik voor de strakke buikspieren ging, was geïnspireerd door de snoeiharde abs van Doutzen Kroes. Doutzen heeft natuurlijk niet alleen strakke buikspieren, zij heeft ook nog eens strakke bilspieren. Als Victoria Secret model moet dat ook wel, want je kunt niet met flubberbillen in een stringetje de catwalk aflopen. Gelukkig hoef ik niet in een stringetje de catwalk af te lopen en heb ik geen flubberbillen, maar ze zijn nooit zo strak als die van Doutzen. Dus ik ‘squatte’ wat af deze week, want net als die strakke buikspieren, wilde ik ook die strakke bilspieren!

Dat ik niet de enige ben die strakke bilspieren wil, moge duidelijk zijn. Laura begon namelijk in januari aan de 31-Day Squat Challenge en dat beviel haar zo goed dat ze in maart weer van start is gegaan om nog strakkere billen te krijgen. Ze is echter niet de enige die enthousiast is over squatten! Sportfysiotherapeute Janneke schreef in haar 52Challenge gastblog met veel enthousiasme over het squatten. Mocht je nog niet precies  weten hoe je op goede manier een squat doet, lees haar DIY blog dan snel!

Bootcamp en squats
Ik doe al een tijdje met enige regelmaat squats op de dinsdagavond dankzij de bootcamp die ik met mijn collega’s doe. Squats, buikspieroefeningen en lunges wisselen elkaar hier in hoog tempo af. Hier doe ik sinds mijn zeventiende 52Challenge week, die overigens in het teken stond van elke dag sporten, aan mee. In diezelfde week heb ik echter ook een dag squats gedaan met de runtastic Squats app, wat wel echt een gouden ontdekking was. Zoals ik in die eerdere blog al zei, is het een geniale app die voor je aftelt. De app volgt namelijk je beweging wanneer je squat en je de telefoon met gestrekte armen voor je houdt. Hierdoor kun je niet ‘de tel kwijt raken’, geen gesmokkel!

Elk begin is makkelijk
Dat elk begin makkelijk is, weet iedereen. Zo ook deze squat week. Maandag vloog moeiteloos voorbij en zelfs de dinsdag was prima te doen. Omdat de maandag zo goed ging, dacht ik het dinsdag iets zwaarder voor mezelf te moeten maken. Zo stond ik dus om zes uur ‘s ochtends naast mijn bed te squatten alsof mijn leven er vanaf hing. Na het werk was het tijd voor de bootcamp waar we eerst een ‘leuk’ parcours hadden afgelegd om vervolgens een heuvel op en af te rennen. Boven aan de heuvel werden de buikspieren getraind en onder aan de heuvel waren de billen aan de beurt.

Spierpijn in benen en billen
Naast mijn armen, vonden mijn billen deze dag toch niet helemaal leuk en heb ik met moeite woensdagavond mijn squats staan doen voordat ik ging slapen. Dat was dan ook gelijk de laatste dag dat ik heb gesquat. Ik wil nu echt niet met een slap excuus komen, maar een combinatie van spierpijn in de billen en benen, twee keer je verjaardag vieren -heel vervelend- en rugpijn sinds zaterdagmiddag, heeft er voor gezorgd dat deze 52Challenge half geslaagd is. Ik zal dan ook, wanneer ik weer normaal kan bewegen, braaf de gemiste dagen in halen. Dat is volgens mij ook een veel betere oplossing, want zeven dagen achter elkaar squatten is, volgens mij, voor een redelijke beginner zoals ik echt niet te doen.