Macro's

Helaas, de vakantie is nu echt voorbij… Die drie weken in Thailand zijn voorbij gevlogen, maar het voelt wel alsof ik zes weken ben weggeweest. Wanneer ik dat gevoel heb, denk ik dat het een goede vakantie moet zijn geweest. We hebben veel gezien, gedaan en ontdekt, maar aan al het goede komt een einde. Dus je voelt ‘m misschien al aankomen: ik ga weer terug naar mijn doelen en uitdagingen die ik voor mezelf heb bedacht en gesteld. Vol goede moed en nieuwe motivatie. Waar een vakantie wel niet goed voor kan zijn!

Eerste obstacle run van 2017

Dit weekend heb ik direct twee dingen gedaan waarmee ik twee doelen kan gaan bereiken die ook weer veel met elkaar te maken hebben. Allereerst heb ik zondag een ticket aangeschaft voor de Strong Viking Hills edition op 20 mei. Het wordt mijn eerste 19 kilometer lange obstacle run van 2017. Dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om er vier te lopen zodat ik de allergrootste medaille kan binnenslepen die ik ooit heb gezien. De Verjagen medaille wacht op je na de finish van de vierde 19 kilometer lange obstacle run. En die medaille wil ik natuurlijk maar al te graag boven mijn bed hangen als ware medaillejunkie. Aangezien de run al over anderhalve maand plaatsvindt, betekent het dat ik per direct aan de bak moet. Drie weken lang vakantie vieren en praktisch niet sporten, doet natuurlijk niet heel veel voor de fitheid.

Goed eten is key

Hier komt dan het andere ding/doel om de hoek zeilen dat ik dit weekend heb gedaan. Een doel dat sterk verbonden is met de aanstaande obstacle run waarvoor ik natuurlijk in goede conditie moet zijn. Een goede conditie kun je echter niet bereiken zonder goed eten en daarom heb ik dit weekend mijn macro’s opnieuw berekend. Dit heb ik gedaan op basis van spieropbouw zodat die nog te ontwikkelen spierballen genoeg voedingsstoffen krijgen. šŸ˜‰ Hoeveel ik dan mag eten? 2261 CalorieĆ«n per dag verdeeld over een x hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten. Sommige mensen zullen dit veel vinden, anderen vinden het weinig. De hoeveelheid die je op een dag moet eten om in leven te blijven en dat je kunt eten zonder drie kilo per week aan te komen, hangt in ieder geval van verschillende factoren af. Je leeftijd, lengte, gewicht, lichaamstype, activiteitsniveau en persoonlijke wens spelen hier allemaal een rol in. Het is dan ook voor iedereen anders.

Aan de slag met m’n macro’s

Feit is in ieder geval dat ik met mijn nieuwe voedingsschema wel weer even uit de vakantiestemming geschud moet worden. Tijdens de vakantie probeer ik altijd wel de meest gezonde keuzes te maken, maar houd ik mij verder absoluut niet bezig met de macro’s of wat ik op een dag binnenkrijg. Daarvoor is het tenslotte vakantie en dat gaat mij prima af getuige mijn gewichtstoename van slechts Ć©Ć©n kilo. Twee keer goed naar de wc en dat is er ook weer vanaf! Maaaar, in die drie weken vakantie heb ik mezelf wel een eetpatroon aangemeten die in de werkelijkheid natuurlijk niet gaat werken. Dat is dus even omschakelen. Reden genoeg om weer even mijn voeding bij te houden met MyFitnessPal. Volgende week dinsdag zal ik dan mijn eetdagboek van die week online zetten. Misschien geeft het je nieuwe inzichten in de verdeling van macro’s en hoe je deze ‘kunt halen’ of biedt het je lekkere nieuwe recepten. Wie weet šŸ˜‰