het leven is te kort

Afgelopen week genoot ik even van een week zonder uitdaging. Nou ja, niet geheel, want ik moest natuurlijk wel terugblikken op een heel jaar 52Challenge. Ik kan je vertellen, dat is een hele klus! Maar goed, voor de rest was ik challenge-vrij en ook nog eens op vakantie in het mooie Lyon. Daar liet ik mezelf het eten en de wijn natuurlijk goed smaken. Ja, die Fransen weten wel wat eten is! Heerlijk verse producten, bereidt op de meest originele wijze. En toen ineens bekroop mij een gevoel… Een gevoel dat ik hier zal proberen te omschrijven en dat begon met de gedachte dat het leven te kort is.

Slechte wijn en vieze kaas

Het leven is bijvoorbeeld te kort om slechte wijn te drinken. Ik doe het gewoon niet meer! Er bestaat zoveel lekkers op de wereld, dus waarom zou je van die smerige huismerkwijn drinken? Dat is gewoon bocht, niets meer niets minder. Gun jezelf die net iets duurdere fles, je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn. Net zoals je hoofd de volgende dag…. Het leven is daarnaast te kort om vieze kazen of goor vlees te eten. Weg met die plastic voorgesneden plakken kaas. Zo is kaas niet bedoeld! Kaas hoort te ruiken of stinken en kaas hoort vooral niet te voelen als een klomp gummi in je mond.

Wat het vlees betreft; het leven is te kort om je vlees te kopen bij de supermarkt. Haal het bij de slager, dan pas zit er echt smaak aan. Nu hoor ik verschillende mensen het volgende denken: “Dat is toch hartstikke duur!” Daar zit inderdaad een kern van waarheid in. Kwaliteitsvlees is wat duurder ja, maar dan eet je toch gewoon wat minder vaak vlees? Van de drie keer dat je normaal zo’n bak met gehakt vol water in de supermarkt koopt, koop je er eentje van bij de slager. Hoppa! Dat is overigens ook van toepassing op vis, lekker kopen bij de visboer dus! Help je direct de lokale middenstand…

Die Fransen weten het wel

Als laatste punt dat ik hier wil aansnijden, is het feit dat het leven te kort is om nooit andere plekken of plaatsen te zien. Ik zeg niet dat je ieder jaar een luxe reis naar een tropische bestemming moet maken. Een dagje naar een voor jou onbekende stad is ook al genoeg. Er is zoveel moois te zien! Een dikke aanrader is in ieder geval Lyon en de daarboven gelegen wijnstreek Beaujolais. Zoals ik net al zei, die Fransen weten wel wat lekker eten is!