Simpel en snel. Dat moet een ontbijt zijn. Geen poespas. Niet twintig verschillende ingrediënten of uren voorbereidingstijd. Nee. Ik wil mijn ontbijt kunnen maken binnen een kwartier en met niet al teveel ingrediënten. Daarnaast moet de smaak trouwens wel goed zijn hoor. Dat is ook erg belangrijk. Ik eet natuurlijk niet iets dat vies is.

In mijn constante zoektocht naar gezonde en lekkere ontbijtjes die snel en makkelijk te maken zijn, viel mijn oog dit keer op een recept uit de nieuwste Women’s Health. Ja, je bent pas een echte #fitgirl als je hier een abonnement op hebt 😉 Anyway, van dit recept geniet ik nu al de hele week. Een succesnummertje dus!

Wat heb je nodig voor de overnight gerst?

  • 190 gram yoghurt. Ik heb volle yoghurt gebruikt. Je kunt het ontbijt makkelijk slanker maken door magere yoghurt te gebruiken
  • 40 gram gerstvlokken
  • 125 gram van een zomerse fruitsoort. In het recept staat dat je gehalveerde kersen moet gebruiken. Deze zijn echter niet te koop bij mijn supermarkt. Het zomerfruit is daarentegen in de aanbieding! Je kunt in dit recept dus goed varieeren met fruit. Rode bessen, bramen of blauwe bessen. Allen lekker 😉
  • Een eetlepel kokossnippers

Hoe maak je dit makkelijke ontbijt?

Je raadt het misschien al, maar mocht het je nog niet zijn opgevallen: je maakt de helft van dit ontbijt een avond van tevoren klaar. Dat doe je heel simpel door de yoghurt met de gerstvlokken te mengen in een kom, bakje of weckpot. Zet het daarna afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen maar het zomerfruit en de kokosvlokken erover heen te strooien. Even roeren en klaar is Kees. Makkelijker kan het bijna niet!

Voedingswaarde van de overnight gerst

Dit ontbijt bestaat uit 331 calorieën en bevat 13 gram eiwit, 38 gram koolhydraten, 19 gram vet en 4 gram vezels.