meal prep

Bij mij staat een hele kast vol met Tupperware bakjes en dat is niet zonder reden. Ik leef namelijk onderhand uit bakjes met vooraf klaargemaakt eten, want mijn Personal Body Plan vergt enige voorbereiding. Tegenwoordig ga ik eigenlijk nooit meer van huis zonder eten in mijn tas. Je kunt maar beter goed voorbereidt zijn, want honger lijden is ook geen optie! Of nog erger, je zou eens op zoek moeten gaan naar iets gezonds terwijl je onderweg bent… Good luck with that one. Nu hebben ze tegenwoordig bij de Albert Heijn to go wel een goed alternatief. Je kunt daar bijvoorbeeld verschillende soorten salades kopen of een bakje humus met voorgesneden groenten. Lekker dippen!

Maar goed, die voorbereiding kost natuurlijk tijd en moeite. “Je moet er maar zin in hebben” is een veelgehoord commentaar. Daar stopt de struggle van meal prep echter niet. En geloof me the struggle is real! Mensen kijken, staren of halen hun neus op wanneer jij je bakje met eten opentrekt in het openbaar vervoer of op het werk. Dat is op zich opmerkelijk te noemen, want de inhoud van het bakje is hartstikke lekker. Anders zou je het immers niet klaar gemaakt hebben. Ik ben gelukkig niet de enige die er last van heeft, want via Instagram hoorde ik het volgende: ”weet  je wanneer ze ook kijken? Als je als lunch een weckpot met quinoa-salade meeneemt en iedereen om je heen een platgestampte boterham met pindakaas eet.” Zonde toch?

16de eeuwse opgraving in een Tupperware bakje

Het is altijd bijzonder om te merken dat mensen vaak een stevige mening hebben over iets dat anders is. Anders dan zij gewend zijn. Maar come on people, het is een bakje met eten, niet een 16de eeuwse opgraving! Toegegeven, mijn mug cake van vanmorgen zag er niet super smakelijk uit, maar het is nog steeds geen reden om zo extreem raar te kijken. Ik wil nu zeker niet zeggen dat mensen hun mening onder stoelen of banken moeten stoppen, I’m all for honesty. Het kan alleen wel iets meer gematigd, ik ben namelijk niet bezig met iets wereldschokkends, heb gewoon al mijn kleding nog aan en sta niet op mijn hoofd.

Haters gonna hate

Helaas weet ik dat mensen toch wel blijven kijken. Ik word bijvoorbeeld sowieso vaak aangekeken alsof ik melaats ben door mijn psoriasis, helemaal in de zomer. Ook weet ik dat mensen hun mening blijven ventileren over iets dat voor hen vreemd is. De kunst is dan om je daar niets van aan te trekken en dat kan soms best wel moeilijk zijn. Het enige zinnige dat ik hier over kan zeggen is dat jij je niets moet aantrekken van anderen. Doe vooral waar je zelf zin in hebt en neem nog lekker een grote hap of lik die lepel even goed af! Haters gonna hate anyway…