Ondanks het feit dat de Utrecht Night Run alweer een paar weken geleden is, wil ik het er graag toch nog even over hebben. Vrijdag 13 april liep ik namelijk samen met collega’s de acht kilometer van de Utrecht Night Run. En drie keer raden: ik heb het vreselijk naar mijn zin gehad tijdens dit hardloopevent. 

Ik geniet echt van dit soort loopjes. De gezelligheid met de mensen waarmee ik loop, de sfeer, de mensen langs de kant, lekkere muziekjes en natuurlijk het welverdiende biertje achteraf. Als je alleen net begint met hardlopen kan zo’n hardloopevent een ‘groot ding’ lijken en daarom wil ik je drie redenen geven waarom je zeker mee moet doen aan een hardloopevent. 

Het is een stok achter de deur

Je bent net begonnen met hardlopen en zoals je weet, is ieder begin moeilijk. Het is zwaar en in het begin is hardlopen alles behalve leuk. Je bent buiten adem, hebt spierpijn achteraf en voelt soms tijdens het lopen een paar pijntjes. Dat alles gaat voorbij nadat je een paar keer hebt gelopen. Geloof mij als ik zeg dat na zo’n vijf keer hardlopen, je een stuk beter in je vel zit tijdens het lopen. Je merkt dat je minder buiten adem bent en het rennen gaat soepeler. 

Nu is het een kwestie van volhouden en dan werkt niets beter dan de spreekwoordelijke stick behind the door. Geef je daarom op voor een run. Het zal je stok achter de deur zijn, want zo heb je iets om naar toe te werken. 

De sfeer van een hardloopevent is ongekend goed

Maar echt, de sfeer is altijd goed! Je bent namelijk omringd door mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: de run uitlopen en het naar hun zin hebben. Datzelfde doel, drukt een behoorlijk grote stempel op de sfeer. Een hele goede wel te verstaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat mensen je raar aankijken omdat jij zelf vindt dat je langzaam loopt. Of omdat je een raar, felgekleurd pakje aan hebt. No one cares! Onthoud: jullie hebben hetzelfde doel! 

Het geeft je zelfvertrouwen

Meerennen met een startnummer op je buik. Aangemoedigd worden door mensen die je naam roepen omdat je naam op dat startnummer staat. Voor jezelf een tijd neerzetten. Een officieel uitslag. Mensen die achteraf aan je vragen hoe het ging. Je doel behalen. En zo kan ik nog wel even doorgaan met zaken aan een hardloopevent die je zelfvertrouwen geven. Deze zaken en de welbekende runners high geven je oprecht een goed gevoel. You can do anything! 

Na de run heb je geheid de smaak te pakken. Nu is het zaak om je in te schrijven voor je volgende doel, je volgende hardloopevenement. Beloon jezelf voor het harde werk, want je hebt het maar mooi geflikt. Wat denk je van een gloednieuwe hardloopschoen of een hardloopshirt. Daar heb je direct profijt van. 😉 Wil je wat hardloopinspiratie opdoen? Check dan onze pagina over hardlopen.