hardlopen

Een hardloopgekkie met prestatiedrang. Dat ben ik sinds afgelopen zondag. Ach, ik heb mezelf wel eens ergere dingen genoemd, dus hier kan ik wel mee leven! Hoe ik erop kom? Door te veel hardloopevents af te lopen met Esther. Dan bestaat de kans dat je besmet raakt. Besmet met de challenge om twaalf medailles in twaalf maanden te behalen.

Gisteren besefte ik mij ineens dat ik mij middenin een challenge bevind waar ik per ongeluk aan begonnen ben. Esther heeft zich, zoals je misschien wel weet, dit jaar als doel gesteld om twaalf medailles in twaalf maanden bij elkaar te rennen. Hiervoor reist zij stad en land af om die medailles binnen te slepen en in haar zoektocht heb ik Esther dit jaar al vier keer vergezeld. Tel daar mijn loopje bij op die ik zonder Esther heb gelopen en je merkt dat ik al een heel eind op weg ben naar die twaalf. Nu heb ik ook nog een aantal hardloopevents op de planning staan waar ik samen met Esther naar toe ga en dat zet je aan het denken.

Dan mis je er één of twee…

Hoe stom zou het namelijk zijn als ik straks aan het einde van 2016 op één of twee medailles na die nagestreefde twaalf stukjes metaal of plastic aan een touw niet haal? Dat ikzelf niet die twaalf medailles bij elkaar heb weten te lopen terwijl ik er wel een heel jaar indirect mee bezig ben geweest. Het zou een beetje gek zijn en dat gaat prestatiedrang technisch niet helemaal goed in mijn hoofd. Dat komt overigens niet doordat ik het niet kan hebben dat Esther meer medailles heeft dan ik. Daar heb ik geen last van. Waar ik wel last van heb, is de gedachte dat ik dus een jaar ergens aan heb meegewerkt om vervolgens dan niet zelf het doel ook te behalen. Zo is Esther haar challenge ineens ook mijn challenge geworden. Oh jeeh!

Ik vertelde overigens gister aan Esther dat ik bang was dat haar challenge stiekem eveneens mijn challenge was geworden en dat ik nu ook twaalf plakken metaal wil behalen dit jaar. Ik kreeg als antwoord: “Haha dat wilde je toch al?” Fijn als je vrienden je beter kennen dat jij jezelf 😉

Het zoeken van hardloopevents

Feit is in ieder geval dat ik mij er zondag tijdens de Ladiesrun Rotterdam van bewust werd dat ik dit jaar een doel erbij heb gekregen. En dan kan het grote rekenen en uitzoeken van aanvullende runs beginnen. Ik had al de Damloop, Singelloop van Utrecht en de Zevenheuvelenloop op het programma staan. Dan mis ik echter nog vier medailles hetgeen mij bij de definitie van de regels brengt. Een medaille is natuurlijk een medaille. Maar wat nou als je bij een run geen medaille als aandenken krijgt, maar een t-shirt? Telt dit dan wellicht als medaille? Toegegeven, het hangt wat lastig op een spijker naast de andere medailles boven mijn bed. Het is echter wel een beloning van een sportieve prestatie en een sportieve prestatie is het zeker! Wat dacht je van een negentien kilometer lange Strong Viking Obstacle Run? Of een negen kilometer lange Caveman Run? Tellen deze als medaille?

Je snapt dat ik er nog niet helemaal uit ben. Dit weekend ga ik in ieder geval de Zuiderzeebodemloop doen om ervoor te zorgen dat ik op schema kom te lopen. Daarnaast staan in ieder geval de Maliebaanloop in Utrecht en de Bruggenloop van Rotterdam op het programma. Wie vult mijn lijstje verder aan? Tips zijn meer dan welkom!

De toffe foto bij dit blog is gemaakt door Natasja van Photomynd. Het sportieve hardlooppakje dat ik aanheb, komt bij Run2Day vandaan.