Ondanks dat de zomer ons land nu al verlaten schijnt te hebben, moeten we onze aandacht op sportgebied niet laten verslappen. Het feit dat we niet dagelijks in een bikini kunnen rondlopen betekent namelijk niet dat we niet bikini-klaar kunnen zijn het hele jaar door. In mijn 44ste challenge ging ik al aan de slag met de Bikini Bootcamp uit het juli/augustus nummer van de Women’s Health. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Ik heb er mijn buikspieren mee weten te onderhouden die ik dankzij de 30 day ab challenge had gevormd. De Bikini Bootcamp heeft echter één nadeel: je doet steeds dezelfde workouts.

De intensiteit neemt wel toe waardoor de workouts op zich wel een uitdaging blijven. Ik miste alleen wel de variatie en wanneer er geen variatie is, ga ik me vervelen. Dat zorgt er dan natuurlijk weer voor dat de aandacht verslapt en dat willen we juist niet. Helemaal niet omdat ik deze winter ook gewoon bikini-klaar moet zijn voor de mooie tropische stranden die ik in Indonesië ga bezoeken. Heel vervelend allemaal… Daarom ging ik voor deze challenge op zoek naar een andere soort workout die wel variatie biedt. Ik heb niet lang hoeven te zoeken, want de Nike Training Club app is de oplossing!

Nike Training Club app

Zonder deze blog een Nike verkooppraatje te laten worden, wil ik toch even aanstippen dat de Nike Training Club echt wel geniaal is. Het is gratis, er zitten bizar veel workouts in met filmpjes, aanwijzingen en tips. Je kunt kiezen uit drie soorten workouts: get lean, get toned of get strong. Wanneer je dit hebt gekozen kun je ook nog eens de moeilijkheidsgraad kiezen. Kortom, er is voor iedereen wel wat.

Omdat ik een groot fan ben van trainingsplannen heb ik de Nike Training Club app een trainingsprogramma laten samenstellen. Het fijne hieraan is, is dat je zelf niet hoeft na te denken welke soort workout je wanneer doet. Ik weet simpelweg te weinig van fitness en sporten om een uitgebalanceerd trainingsschema samen te stellen die elke spiergroep aanpakt. In dit geval vind ik het dus prima als mij vertelt wordt wat ik moet doen.

Pittig trainingsprogramma

Aan dit programma was ik vorige week al begonnen, want ik vind een tweede week iets volhouden altijd moeilijker dan de eerste. Ik heb gekozen voor een trainingsprogramma to get toned op gemiddeld niveau met hardlopen erbij. Het programma bestond deze en vorige week uit drie verschillende workouts, een yoga sessie en twee keer hardlopen verspreid over vijf dagen. Op z’n zachts gezegd is dat best pittig.

Niet alleen de workouts zijn uitdagend, maar het is eveneens een uitdaging om het allemaal in je dagplanning te laten passen. Als ik nou de hele dag niets te doen had, zou het anders zijn. Laat dat nu net niet het geval zijn. Ik heb gelukkig een baan en een fijn sociaal leven, dus ik wil er zeker niet over klagen. Het zorgde er alleen wel voor dat ik niet alle workouts op de voorgeschreven dag kon doen. Ik vind het sporten allemaal heel leuk hoor, maar om nou om één uur ‘s nachts na een aantal drankjes een 45 minuten durende workout te gaan doen is gewoon minder. Deze heb ik de volgende dag wel ingehaald, aangezien dit volgens het Nike Training Club programma mijn rustdag was. De app is alleen redelijk meedogenloos, want hij telt de workout alsnog als niet gedaan.

Je eigen trainingsprogamma

Wil je zelf ook beginnen met een trainingsprogramma uit de Nike Training Club app? Laat je dan alsjeblieft niet ontmoedigen door mijn verhaal over de hoeveelheid workouts, want je kunt je eigen niveau kiezen met minder workouts per week. Het is echt de ideale manier om thuis iets aan sport te doen op een laagdrempelige manier!