Poeh, ik ben inmiddels al een tijdje dertig en alles wat men altijd tegen mij zei over een langzaam wordende stofwisseling is waar gebleken. Elk pondje komt door het mondje is nu ineens een gezegde dat ook op mij van toepassing is. Voordat ik hierover verder ga, zal ik eerst even voorop stellen dat ik nooit een probleem met mijn gewicht heb gehad. Ik ben in het verleden niet dik geweest en dit ben ik nu nog steeds niet. Wat ik alleen wel merk, is dat ik echt niet meer ongelimiteerd kan eten zonder dat je dit terugziet op de weegschaal. Shit is getting real, want na mijn vakantie woog ik ineens 78,6 kilo. Voor een meid van 1,80 meter lang is dit in principe een prima gewicht, maar ik word er niet heel gelukkig van. Ik voel mij namelijk op mijn best als ik tussen de 70 en 73 kilo weeg. Dan heb ik niet dat extra laagje vet rond mijn heupen en dat vind ik en fijner gevoel. Conclusie: ik wil van mijn dertigers kilo’s af.

Iedere dag friet eten

Het besef dat ik vanaf nu als een volwassen mens moet opletten op wat ik eet, heeft een hele tijd geduurd. Je komt immers niet van de een op de andere dag bijna zes kilo aan. Dat duurt wel even. Bovendien is het geen leuk inzicht, want hallo?! Wie wil er nou voor de rest van zijn leven altijd opletten op wat hij of zij eet? Iedereen wil toch gewoon overal ja op kunnen zeggen? Dat er geen verschil is tussen gezonde en ongezonde keuzes omdat dit geen invloed heeft op je gewicht. Ik weet dat dit geen realistische gedachte is, aangezien het dagelijks eten van friet uiteindelijk een slecht gevolg heeft op je gezondheid. Dat staat los van de invloed op je gewicht. Maar toch… Kan ik niet gewoon mijn stofwisseling terugkrijgen van vijf à tien jaar geleden?

Did he just call me fat?

Naast dat ik zelf dus merk dat die extra kilo’s eraan zitten, merkte een collega dit ook op. Ik liet een foto zien van twee jaar geleden en het eerste wat hij zei was “Daar was je wel een stuk magerder.” Oh oké… Did he just call me fat? Ik denk het wel 😉 Er is dus geen ontkomen meer aan, zelfs ‘buitenstaanders’ zien die extra kilo’s. De challenge is dus aan: de dertigers kilo’s gaan eraf. Ik moet minder in mijn mondje stoppen en meer gaan bewegen. Nu laat het meer bewegen deze week nog even op zich wachten, want ik had weer een blaasontsteking en heb daar nog steeds wat last van. Aan het ‘minder in mijn mond stoppen’ ben ik echter direct begonnen. Met resultaat, want ik stond vanmorgen op de weegschaal en ik ben alweer onder de 78 gedoken. De nieuwe stand is 77,8 kilo en ik hoop dat dit na het weekend nog steeds zo is, maar ik heb er wel een hard hoofd in. Mijn vriend is namelijk jarig dus we gaan uit eten en hebben een feestje. Lekker eten en waarschijnlijk veel drank. Daar ga ik geen nee tegen zeggen, maar ik zal wel proberen bewuste keuzes te maken. I’m gonna lay low on the snacks

Nu vraag je je misschien af of ik überhaupt wel heb gegeten deze week. Ik ben tenslotte in een paar dagen wel bijna een kilo kwijt geraakt. Wees gerust, ik eet alsnog genoeg. Zo begin ik in de ochtend met een bak magere kwark met wat fruit erin. Daarna neem ik nog een smoothie gemaakt van zo’n diepvries doosje van de Albert Heijn. Tijdens de lunch eet ik een broodje met kipfilet en hummus, twee eieren, een kom soep en een beetje salade.  Soms neem ik in de middag nog wat fruit of een bakje yoghurt. ‘s Avonds eet ik bijvoorbeeld een pastaschotel met broccoli en kaas. De dag sluit ik vervolgens af met een bakje yoghurt. Allemaal gezonde keuze’s zoals je kunt zien. Hopelijk weegt dit weer op tegen het aanstaande weekend 😉 I will keep you posted!