Hardlopen in het najaar en in de winter vind ik persoonlijk fijner dan in de zomer. Dat komt voornamelijk door de temperatuur. Ja oké, als je de deur uitloopt is het eerst eventjes koud, maar na een kwartier is het heerlijk! Ik ben nog al een ‘warm’ persoon dus zweet mij met een temperatuur van boven de vijftien graden al snel kapot. Als hardloper bloei ik zodoende helemaal op wanneer het wat kouder wordt. Laat mij nou net het geluk hebben dat één van mijn favoriete loopjes ook in het najaar plaats vindt. Komend weekend is het namelijk weer tijd voor de Zevenheuvelenloop en net zoals vorig jaar, loop ik beide afstanden. Op zaterdagavond is dat de zeven kilometer tijdens de Zevenheuvelennacht en op zondag hollen we de vijftien kilometer over de heuvels van Nijmegen en omstreken.

Zevenheuvelenloop onder de 1:25

Ik ben alleen wel wat laat tot bloei gekomen dit najaar, wat misschien voor problemen kan zorgen komend weekend. Of nou ja, problemen… Als ik iets heb geleerd van mijn drie deelnames uit het verleden aan de Zevenheuvelenloop is dat ik het vooral lekker op mijn gemak moet doen. Dat heb ik in 2015 bijvoorbeeld niet gedaan en daar denk ik nog vaak aan terug. Wat een vreselijke loop heb ik toen gehad zeg! Ik was er vooraf zo op gefocust om mijn tijd van 2014 te verbeteren dat ik mezelf na vijf kilometer al naar de tering had gelopen. Vervolgens was ik daar weer heel erg teleurgesteld over en kwam ik met tranen van verdriet over de finish. Na deze run kwam het besef dat ik mij niet moet blind staren op een bepaalde tijd, maar heel realistisch moet kijken naar alle omstandigheden. Het is een leuk idee hoor dat ik de Zevenheuvelenloop onder de 1:25 wil lopen, maar dat kan alleen als ik getraind ben. Dat ben ik echter nog nooit echt geweest, want ik heb altijd wel ergens last van! Zijn het niet mijn schenen, dan zijn het mijn voeten of kuiten. Mijn blessure-bingo-kaart staat er vol mee. 😉

22 kilometer hardlopen

Dit jaar ben ik gelukkig niet geblesseerd, ik heb het hardlopen alleen heel lang uitgesteld. Ik was, zoals je misschien wel weet, even mijn focus op het gebied van gezond eten en leven kwijt. Inmiddels heb ik die sinds begin oktober teruggevonden. Dat is wat aan de late kant natuurlijk als je in één weekend 22 kilometer wilt gaan hardlopen. Wat ik mij echter weer van vorig jaar herinner, is dat het echt superleuk is om beide afstanden te lopen. De sfeer, de mensen langs de weg, de omgeving, de route… Alles is gewoon goed en dat is zonde om dit jaar over te slaan. Het ergste wat er volgens mij nu kan gebeuren dit jaar, is dat ik wat moe wordt en dat mijn kuiten op een gegeven moment een dikke middelvinger naar mij opsteken. Die vinden mij de afgelopen tijd niet bijzonder aardig dus ik rol mij inmiddels ook suf op mijn foamroller.

Ik maak mij dus voor de verandering eens geen zorgen om het hardlopen. Ook wel eens leuk 😉 Het enige waar ik mij echter wel druk om maak, is of ik nog vreselijke flashbacks van de Nijmeegse Vierdaagse ga krijgen. Als ik nu alleen al terugdenk aan die vier lange dagen, krijg ik al de kriebels. Daarnaast vraag ik mij af wat het weer gaat doen en wat ik aan zal trekken. Voor nu voorspellen ze op beide dagen regen, een prachtig vooruitzicht. Wat trekken jullie aan?