trx workout

Sinds ik een aantal maanden geleden een abonnement heb afgesloten bij de fitness, ben ik helemaal fan van de TRX banden! Je kunt er werkelijk alles mee doen en je kunt het jezelf zo zwaar maken als je zelf wilt. Je maakt bij een trx workout namelijk gebruik van je eigen lichaamsgewicht en dus hoe schever je staat, hoe zwaarder het wordt. Tel daar de instabiliteit die de banden geven bij op en je hebt een full body workout!

In eerste instantie deed ik mee met de groepsles TRX bij mijn sportschool, maar één van de fitnesscoaches heeft een trainingsschema voor me opgesteld met allerlei verschillende oefeningen. Omdat ik denk dat we 28 maart voornamelijk onze arm- en corespieren goed kunnen gebruiken tijdens de Strong Viking Mud Edition, staan er in deze blog een aantal van de oefeningen die ik altijd doe. Direct met een handig filmpje erbij zodat je weet hoe je de oefening moet uitvoeren. Probeer deze tri workout vooral thuis ;).

TRX row wide en TRX row small

Deze twee oefeningen zijn goed voor de spierontwikkeling van je bovenrug, beter bekent als je schouderpartij. Daarnaast is de row goed voor de kracht in je handen en werk je direct aan je core, aangezien je in een plankhouding staat. Hoe schever je gaat staan, hoe zwaarder de oefening wordt. As simple as that. In drie setjes van vijftien herhalingen row ik mezelf een brandend gevoel.

TRX biceps curl en triceps press

Met deze twee oefeningen werk je natuurlijk aan je biceps en triceps. Wederom kun je zelf bepalen hoe zwaar je de oefening maakt. Ik doe hier eveneens drie setjes van vijftien van en dan branden die spieren lekker.

TRX plank, crunch en side crunch

Let the games begin! Deze oefeningen zijn echt vreselijk! Ik doe ze nu al een tijdje, maar lig nog steeds te puffen en steunen na het eerste setje. Bij deze oefeningen maak je de TRX banden lang en hang je met je voeten in de hendels terwijl je met je handen op de grond steunt. Doe de plank zo lang je kunt, maar minimaal een minuut. Van de crunch, waarbij je je knieën naar je borst trekt, doe ik er minimaal vijftien en van de side crunch, waarbij je je knieën schuin naar je oksels trekt, doe ik er zestien. Dwangneurose technisch moet het natuurlijk een even aantal zijn.

Zie je dus van die knalgele met zwarte banden in jouw gym? Ga er lekker mee aan de slag! Succes!