52challenge

Na drie mooie 52Challenge jaren ben ik alweer aanbeland bij versie 4. Marijke 4.0, it has a nice ring to it. Ik ben alleen echt nog niet klaar en dus ga ik ook in mijn nieuwe 52Challenge jaar en in 2017 verder met werken aan mezelf. Nu is het opzich logisch dat ik, na drie jaar challengen, niet direct de meest interessante uitdagingen voor mezelf kan verzinnen. Daarom was het tijd om eens een goede brainstorm met mezelf te houden. Waar beter kun je dit doen dan op vakantie waar je alle tijd voor jezelf hebt en zo zat ik twee weken geleden op het strand aan de Cote d’Azur met een stapel blanco Post-its voor mijn neus.

De Marijke 5.0

Ik dacht onder het genot van een lekker glas wijn na over wat ik het komende jaar allemaal wil bereiken, ontwikkelen en leren. Hoe kan ik van mezelf een Marijke 5.0 maken? Op mijn challenge wish list zijn aardig wat uiteenlopende uitdagingen komen te staan. Wel met een gemeenschappelijke deler natuurlijk. Het zijn allemaal dingen die ik altijd eens heb willen doen en waarvan ik denk dat mijn leven er positief door verandert. Het zijn soms uitdagingen die net iets buiten mijn comfort zone liggen en waarvoor ik meer moeite moet doen. Of het zijn challenges waarin ik mijn sportieve grenzen ga verleggen. Zo wil ik bijvoorbeeld in 2017 mijn allereerste halve marathon lopen, tijdens een obstacle run alle obstakels zelfstandig kunnen doen en wil ik vier 19 kilometer lange obstacle runs doen voor de grote Verjagen medaille van Strong Viking. Ik wil graag leren waterskiën en zeilen, maar ook een aantal hardloopwedstrijden in het buitenland lopen.

Maar niet alles draait natuurlijk om sport. Zo wil ik in 2017 eindelijk oprecht blij zijn met mijn eigen lichaam. Die onzekerheid over ‘brede’ heupen, okselkutjes of grote schouders is vermoeiend… Ik wil blij zijn met hoe ik eruit zie en gelukkig heb ik een heel jaar om hieraan te werken! Daarnaast heb ik in 2017 de belangrijke challenge om 30 (!!) te worden. Dat mag wellicht vanzelf gaan, maar geestelijk ben ik er nog niet helemaal klaar voor. Gelukkig is dé dag pas in februari en kan ik mezelf nog even voorbereiden. Verder wil ik de wereld zien, beginnende bij het vieren van Oud en Nieuw in het buitenland. Iets waar ik al jaren van droom en steeds niet heb gedaan. Ook wil ik pizza eten in Rome en een mooie reis maken in een ver land. De bestemming is nog even onbekend. Ik wil een brood leren bakken en een kookcursus volgen zodat ik echt mijn eigen recepten kan maken. And the list goes on and on

Brainstormen met jezelf

Post-it na Post-it heb ik op dat Franse strand volgeschreven. Ik was goed op dreef en heb mijn doelen voor het komende jaar een stuk duidelijker. Het is heel verhelderend om eens de tijd voor jezelf te nemen en je af te vragen wat je nou allemaal nog wilt doen. Wat wil je bereiken, leren of ontwikkelen? Weet jij het? Heb jij er wel eens over nagedacht? Nee? Dan wordt het hoog tijd omdat eens te doen. Dit hoeft natuurlijk niet perse op een Frans strand (is overigens wel lekker), maar kan ook prima aan de keukentafel. Pak een stapel Post-its en schenk jezelf een goed glas wijn in. Let the brainstorm begin! Voor je het weet heb je zo een aantal leuke uitdagingen voor jezelf op papier gezet!